top of page

Bugel

Ik speel bugel omdat de bugel een prachtige, warme klank heeft, waar ik al jarenlang verliefd op ben. Bovendien heeft de bugel meestal de melodie-partij – dat is ook fijn.

trombone

Een trombone is groot, stoer en grappig. Je kunt er lekker op tetteren en er ook mooie glijdende tonen mee maken. Maar hij kan ook heel zacht, warm en lief klinken.Een trombone kan alle tonen maken. Van fluisteren tot bulderen. Een warm en vol geluid.

SLAGWERK

Iedereen heeft ritme in zijn lijf, bijvoorbeeld bij lopen, handen wassen, tandenpoetsen, applaudisseren.
Bij mij is dat, denk ik, meer ontwikkeld: ik trommel altijd op van alles en nog wat (deurposten, tafels, mijn dijen en knieën, mijn drumstel).
De drummer is ook het kloppend hart van een orkest.Ik hou van trompet spelen omdat het nogal moeilijk is er een mooie klank uit te krijgen. Ik moet veel oefenen om de trompet mooi te laten klinken en vaak lukt het niet. Maar als het wel lukt, is dat bijzonder fijn.

BARITON

SAXOFOON

De baritonsaxofoon is niet zomaar een toeter zoals sommigen zeggen.Voor mij kwam hij als een geschenk uit de hemel, nadat ik jaren op de tenorsax had gespeeld.Toen ik hem voor de eerste keer zag, was ik al helemaal verkocht.Het gebeurt me wel eens dat ik bij bepaalde  muziek even een kippenvel krijg, omdat het dan helemaal door  me heen gaat. Dat gevoel heb ik bijna altijd bij de bariton .Een heerlijk laag geluid, dat lekker door je heen gaat. Van top tot teen.

DWARS

FLUIT

Ik heb voor dwarsfluit gekozen omdat ik het geluid van een fluit heel mooi vond. Toen ik jong was speelde Thijs van Leer op de dwarsfluit en ik hoorde hem vaak op de radio. Verder is het een heel praktisch  instrument ook om mee te nemen op de fiets of met vakantie. En je kunt heel makkelijk samenspelen met een piano of bv cello.De dwarsfluit is een prachtig instrument met een groot bereik. Je kunt er drie octaven mee spelen, van warme diepe tot heldere hoge klanken. Het is een instrument dat je makkelijk mee kunt nemen. Het is geschikt voor alle soorten muziek.

ALT

SAXOFOON

Als iemand zegt: “Ik speel saxofoon” dan bedoelt hij/zij altijd de altsaxofoon. De altsax heeft een mooi warm en levendig geluid. Daarom is deze sax zo populair.“Waarom Plato bestuderen, als een saxofoon ons evengoed een glimp van een andere wereld kan laten zien?” (Emil Michel Cioran, Franse filosoof 1952)

EUPHONIUM

Waarom ik meespeel bij Muziekvereniging Waterland? Muziek maken is een passie en dan het liefst samen met anderen. Na jaren op de bastuba gespeeld te hebben ben ik sinds kort overgestapt op een iets lichter instrument : de euphonium.  Een instrument waar je veel van jezelf in kwijt kan. Eigenlijk laat meespelen bij Muziekvereniging Waterland zich het beste omschrijven als “passie & emotie”

HOORN

Ik heb gekozen voor de hoorn, omdat het een midden-instrument is – tussen scherp en zacht in, niet te groot en ook niet te klein. De hoorn speelt meestal niet de melodie; dat vind ik ook leuk.

18_5fdd99ec5d_Hoorn-15.jpg

SOPRAAN

SAXOFOON

De sopraansaxofoon heeft meestal de melodie. Het is een handig instrument om mee verder te gaan als je bijvoorbeeld al klarinet gespeeld hebt. Het geluid is helder en licht.

TENOR

SAXOFOON

De tenorsaxofoon heeft een prachtig diep, fluwelen geluid. Dit zorgt voor een mooie onderstroom binnen het orkest.

bottom of page